Wednesday, February 6, 2013

PENGUMUMAN DARI PENGERUSI DARUSSYIFA' BOTA

ADALAH DIMAKLUMKAN MENGIKUT KEPUTUSAN MESYUARAT DARUSSYIFA BOTA PADA 24 JANUARI 2013 YANG LALU TELAH DIPUTUSKAN BEBERAPA PERKARA. ANTARANYA IALAH:-

1- TIDAK ADA RAWATAN SELEPAS MAJLIS ZIKIR SETIAP HARI ISNIN.

Majlis zikir diadakan seperti biasa setiap ha hajat, bari Isnin, malam Selasa. Majlis dimulakan dengan solat Magrib berjamaah, solat hajat, bacaan Yaaseen, zikir dan doa. Hari Isnin terakhir setiap bulan tidak ada majlis zikir kerana semua perawat hadir untuk USRAH Bulanan. Semua pesakit dan Muslimin dan Muslimat dialu-alukan bersama dalam majlis zikir, bacaan Yaaseen dan solat hajat tersebut. RAWATAN DI DARUSSYIFA' BOTA HANYA DIADAKAN PADA HARI SABTU JAM 9.00 PAGI HINGGA 6.00 PETANG, SEPERTI BIASA.

2- RAWATAN RUMAH DAN BANGUNAN TELAH DITETAPKAN PADA HARI SELASA DAN JUMAAT (MALAM)

Sebarang permohonan untuk mendapatkan rawatan rumah mestilah melalui SETIAUSAHA DARUSSYIFA' BOTA. Pemohon mestilah mengisi borang yang boleh didapati di kaunter Darussyifa' Bota. Darussyifa' Bota tidak bertanggungjwab terhadap sebarang kejadian bagi mereka yang tidak mendaftar untuk rawatan rumah dan tidak melalui Urusetia Darussyifa' Bota.

3- DARUSSYIFA' BOTA TIDAK MENYEDIAKAN BEG PLASTIK

Darussyifa' Bota tidak lagi membekalkan beg pelastik bagi botol air doa. Muslimin dan Muslimat dinasihatkan supaya membawa bersama beg sebelum datang berubbat di Darussyifa; Bota.

SEMUA KETETAPAN DI ATAS BERKUATKUASA PADA 16.02.2013

Ustaz Mokti Huri.
Pengerusi Darussyifa' BOTA.

No comments: